Summer Program PlayFeelAct


Το καλοκαιρινό πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής και κοινωνικής αγωγής (Play Feel Act) απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως και 12 ετών και έχει διάρκεια από Ιούνιο έως και Αύγουστο. Σε αυτό το πρόγραμμα θα επεξεργαστούν τα παιδιά θεματικές ενότητες με χαρακτήρα ψυχοεκπαιδευτικό, συνδυάζεται δηλαδή η εκπαίδευση με την ψυχολογία. 

Είναι βασισμένο σε τρεις άξονες :  Play, του παιχνιδιού, Feel, του συναισθήματος και Act, της δράσης.  Μέσα από το παιχνίδι (Play), το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο αναλόγως τις ηλικιακές ομάδες, θα αναπτυχθούν δεξιότητες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, η φαντασία, η δημιουργικότητα, η καλλιέργεια γνωστικών ικανοτήτων κ.α. 

Σχετικά με το συναίσθημα (Feel), τα παιδιά θα επεξεργαστούν θεματικές  ενότητες όπως: ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, ανάπτυξη αυτοεκτίμησης, δράσεις διαχείρισης των συναισθημάτων, δράσεις βελτίωσης του εαυτού, αποδοχή διαφορετικότητας και εμψύχωσης μέσα από ευχάριστες δράσεις.

  Ως, προς τον τρίτο άξονά του, την Δράση (Αct) θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές και δράσεις από το  θεατρικό παιχνίδι, την μουσικοκινητική αγωγή, τις χειροτεχνίες, τις κατασκευές, τα κινητικά παιχνίδια και την ζωγραφική.

Το πρόγραμμα  λειτουργεί πρωινές ώρες, 08.00-16.00 σε εβδομαδιαία βάση. Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε μία ή και παραπάνω εβδομάδες, συνεχόμενες ή και μεμονωμένες.  Παρέχεται πρωϊνό και δεκατιανό, ενώ το μεσημεριανό γεύμα είναι κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς.

Πληροφορίες:  Κόστος προγράμματος και το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων δίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (211-4141521) ή ραντεβού στο χώρο μας.





Pages