Τα οφέλη της παιδικής Yoga

 

Όταν ένα παιδί μιμείται έναν βάτραχο, ισορροπεί στη θέση του δέντρου, τεντώνεται όπως η γάτα, χαλαρώνει με τη σκέψη ενός φωτεινού ήλιου, τότε μπαίνει στον κόσμο της yoga.

Τα οφέλη της παιδικής yoga είναι πολλά και αφορούν όλους τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών: σωματικά,νοητικά,ψυχικά αλλά και κοινωνικά.

Πιο συγκεκριμένα βοηθά :

✔️στην ευκινησία και ευλυγισία
✔️στη δύναμη και στη σωστή στάση σώματος
✔️στη συγκέντρωση και την ισορροπία
✔️στην κοινωνικοποίηση
✔️στη μείωση άγχους
✔️στην ευεξία
✔️στην ανάπτυξη κιναισθητικής και κριτικής ικανότητας
✔️στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης

Επιπλέον, μέσα από τις ασκήσεις τα παιδιά μαθαίνουν να ηρεμούν και να αναπνέουν σωστά. Η yoga είναι μία ολιστική μορφή άσκησης. Έχει πολύπλευρα οφέλη τόσο στην ψυχολογία όσο και στη σωματική βελτίωση του παιδιού και δεν προάγει τον ανταγωνισμό.

Ο τρόπος που διεξάγεται ένα μάθημα παιδικής γιόγκα είναι παιδοκεντρικός, κατά κύριο λόγο βασίζεται στο παιχνίδι, σε παραμύθια και διάφορα υλικά ανάλογα με το μάθημα.


Yoga είναι ασκήσεις που κάνουμε με το σώμα μας ενώ μιμούμαστε ζώα, στοιχεία από τη φύση και αντικείμενα.

Μαθαίνουμε να αναπνέουμε σωστά,παίζουμε και στο τέλος μαθαίνουμε να ηρεμούμε και να συγκεντρωνόμαστε.

Δεν είναι σκοπός να μπουν τα παιδιά σωστά στις asanas,για τον λόγο αυτό τα μαθήματα είναι διαμορφωμένα απλά και εύκολα ώστε να γίνονται εύκολα κατανοητά. Ουσία έχει η επαγρύπνηση των αισθήσεων και η εμπειρία που μένει στην αισθητηριακή μνήμη των παιδιών.



«Τα σώματα μας αναπτύσσονται, αλλά ο νους μας παραμένει στάσιμος.Για να αναπτυχθεί ο νους μας και να διερευνηθεί τόσο, ώστε να αγκαλιάσει όλο το σύμπαν, πρέπει να υιοθετήσουμε τη στάση ενός μικρού παιδιού. Χρειαζόμαστε την αθωότητα και την ταπεινότητα ενός παιδιού, γιατί μόνο ένα παιδί μπορεί να αναπτυχθεί»  Άμμα

NAMASTE

(που σημαίνει, η καρδιά μου χαιρετά την δική σου καρδιά)

Yoga kids +apo-psy=L. F. E
 
Ο Χώρος Έκφρασης Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων ΑΠΟ-Ψ διαθέτει τμήμα Yoga για παιδιά και γονείς.

Μαθήματα που προσφέρονται :
⇒ Yoga kids class (4 έως 6 χρονών)
⇒ Mommy and me (2.5 έως 4 χρονών)

Pages