Διαδικτυακή ομάδα γονέων - Οι ειδικοί δίπλα σου

Διανύουμε μία περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται από πλήθος αλλαγών και έντονα συναισθήματα.  Είναι η χρονική στιγμή, που περισσότερο από ποτέ στρεφόμαστε στην έννοια της οικογένειας, όποια μορφή κι αν έχει. Καλούμαστε να στηριχθούμε σ’ αυτήν, αλλά και να την  στηρίξουμε μέσα από τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας.
Τα παιδιά από την μία αποτελούν την πηγή θετικών συναισθημάτων και από την άλλη είναι και ο λόγος που τα άγχη, οι ανασφάλειες και οι φοβίες εντείνονται. Καλούμαστε  λοιπόν, αφενός να διαχειριστούμε τα δικά μας συναισθήματα άμεσα κι αφετέρου να προστατεύσουμε τα παιδιά από το πλήθος των αλλαγών που συμβαίνουν.
Στόχος των συζητήσεών μας,  είναι να ενδυναμωθούν οι γονείς και να συλλέξουν στην φαρέτρα τους, υλικό ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικά και άμεσα την κατάσταση που διανύουμε.

  • Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη θεματολογία θα συζητήσουμε αναλυτικά για τις συμπεριφορές των παιδιών που αναδύονται την «περίοδο της καραντίνας» και θα βρούμε υγιείς τρόπους αντιμετώπισης έτσι ώστε να επανέλθει η κανονικότητα μέσα στο σπίτι. 
  • Στην δεύτερη θεματολογία θα συζητήσουμε για τα βαθύτερα συναισθήματα που προκαλούν στα παιδιά οι απότομες αλλαγές που βιώνουν και την πηγή προέλευσής τους. Θα συζητηθούν  τρόποι αντιμετώπισης έτσι ώστε να αποτραπεί κάποιο πιθανό ψυχικό τραύμα. 
  • Στην τρίτη θεματολογία θα συζητήσουμε αναλυτικά για τους τύπους γονέων καθώς και ποιός τύπος γονέα είναι βοηθητικός απέναντι στο ψυχισμό των παιδιών σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Δευτέρα, 6 Απριλίου: 18.00-20.00 – «Καραντίνα» και παιδί. Τρόποι διαχείρισης της συμπεριφοράς.

Τετάρτη, 8 Απριλίου: 18.00-20.00 – Πώς θα βοηθήσετε τα παιδιά να μην βιώσουν την κατάσταση ως Ψυχικό τραύμα.

Παρασκευή, 10 Απριλίου: 18.00-20.00 – Βοηθητικός τύπος γονέα σε περίοδο κρίσης.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:
Κάθε μέσo ηλεκτρονικής επικοινωνίας. (Skype, Messenger, Viber)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ:
Ψυχολόγος - Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Κοινωνική Λειτουργός - Δραματοθεραπεία 

ΚΟΣΤΟΣ:
  • 20 ευρώ ανά οικογένεια. 
  • 50 ευρώ και για τις 3 (τρεις) θεματολογίες
  • 15 ευρώ για εγγραφές 2 οικογενειών.

Pages