Παιδικά Εργαστήρια Δημιουργικών Δράσεων

Κάθε Σάββατο στον χώρο μας είναι μέρα χαράς, δημιουργίας και φαντασίας ! Μικροί συνοδοιπόροι συναντιούνται μεταξύ τους στα εργαστήρια δημιουργικών δράσεων έτοιμοι να εξερευνήσουν νέες διαδρομές! Μέσα από τις δράσεις οι μικροί μας συνταξιδιώτες ενισχύουν τις δεξιότητές τους, καλλιεργούν πτυχές που αφορούν την εκπαίδευση,  την έκφραση μέσω τεχνών, τη δημιουργία, τον σωματικό και τον συναισθηματικό τους κόσμο. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε και περιμένουμε όλα τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού να λάβουν μέρος στα εργαστήρια μας.


Εργαστήριο Εικαστικής Έκφρασης
Μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες, τα παιδιά εξοικειώνονται παίζοντας με μαθηματικές έννοιες (όπως γραμμές, σχήματα, μέτρημα), εξασκώντας με αυτό τον τρόπο, ικανότητες που συνδέονται με την πρακτική νοημοσύνη και την αντίληψη  του χώρου. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά (χρώματα, χαρτιά, χαρτόνια, ξύλα, ψηφίδες, σύρμα, πηλό, πέτρες, υλικά της φύσης) τα παιδιά εξασκούν τη δημιουργική τους φαντασία, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και πειραματιζόμενα μέσα από διαφορετικά υλικά και διάφορες τεχνικές μαθαίνουν να συνθέτουν τα δικά τους έργα, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. 

Δράσεις : Ψηφιδωτά, Κολάζ, Δράσεις με Σύρμα, Χαρτί, Ξύλο , Γυψόγαζα και Πηλό, Papier mache, Δημιουργίες της Φύσης (Land art), Decoupage art.

Εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής 
Τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με την μουσική χρησιμοποιούν τους ήχους της φωνής, του σώματος και έρχονται σε επαφή με στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Μαθαίνουν να εξασκούν τη λεπτή κινητικότητα τους, ενισχύουν την παρατηρητικότητά τους και αποκτούν δεξιότητες οπτικοκινητικού συντονισμού μέσα από διαφορετικά ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα. Μέσα από τα ακουστικά παιχνίδια, έρχονται σε επαφή με διαφορετικά όργανα και μουσικά ηχοχρώματα και βελτιώνουν την ακουστική τους αντίληψη.Δράσεις : Φτιάχνοντας μουσικά όργανα, Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί, Ρυθμικά Μοτίβα,  Body music, Ηχοϊστορίες

Εργαστήριο Ψυχοκινητικής Αγωγής
Η ψυχοκινητική αγωγή είναι η ανάπτυξη της γενικότερης κινητικότητας του παιδιού (λεπτή, αδρή, βάδιση, τετραποδική στήριξη, μυϊκός τόνος), σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των επιμέρους δεξιοτήτων του. Μέσα από σωματικές ασκήσεις που απαιτούν νευρομυϊκό συντονισμό, τα παιδιά μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τον όγκο του σώματός τους, καθώς και να συντονίζουν και να ελέγχουν τις κινήσεις τους. Μέσα από μία σειρά διασκεδαστικών παιχνιδιών, μαθαίνουν να είναι επιδέξια, να έχουν ισορροπία, να έχουν οπτικοκινητικό συγχρονισμό και να αναπτύξουν την αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Παράλληλα μέσα από ένα παιγνιώδη τρόπο, επιτυγχάνεται η ικανότητα συγκέντρωσης, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η παρατηρητικότητα και ενισχύεται η σκέψη και η μνήμη. Τα παιδιά μέσα στο πλαίσιο της ομάδας εξοικειώνονται με κανόνες επικοινωνίας και συνεργασίας.  

Δράσεις : Παιχνίδια σωματικής έκφρασης χώρου και σώματος, παιχνίδια σκέψης, μνήμης και συγκέντρωσης, παιχνίδια ισορροπίας, συντονισμού άκρων, παιχνίδια συναισθηματικής διοχέτευσης, παιχνίδια ομαδικής έκφρασης και επικοινωνίας.

Για να κρατήσετε θέση, επικοινωνήστε στο τηλ. 211-4141521 ή στο e-mail :apo-psy@outlook.com
Pages